Ingrediënten

 

  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 1 geroosterd witbroodje zonder korst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote eidooier
  • 6 blaadjes munt
  • Flink peper en zout

doperwtenburgers

7 niet al te grote burgers, 5 grote burgers

Bereiding

  • Blancheer de doperwten beetgaar. Prak de erwten met een vork (of puls in keukenmachine)
  • Rooster het brood, verwijder de korsten en verpulver met je handen. Doe bij de doperwten.
  • Hak een ui fijn en fruit deze aan in een koekenpan met wat olie, doe er de laatste minuut een fijngehakte knoflookteen bij.
  • Hak de munt fijn. Doe de ui, knoflook en munt bij de doperwten.
  • Dan de dooier er bij en flink peper/zout en mengen maar.
  • Vorm burgers met je handen.
  • Strooi wat panko of paneermeel op een bord, leg hier de burgers op en dek af met plastic. Zet ze weg in de koeling.
  • Bak de burgers in een flinke scheut arachideolie aan beide kanten bruin.